Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Oznaèení zákl. dokumentu |
ČSN EN 1672-2+A1 |
Zmìna/oprava/svazek |
|
Tøídicí znak |
512000 |
Katalogové èíslo |
84195 |
Název dokumentu |
Potravinářské stroje - Základní pojmy - Část 2: Hygienické požadavky |
Anglický název |
Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene requirements |
Datum vydání |
01.09.2009 |
Datum ukonèení platnosti |
01.08.2021 |
Datum úèinnosti |
01.10.2009 |
Vìstník vydání (mìs/rok) |
9/09 |
Vìstník zrušení |
|
Zpùsob vydání |
samostatně tiskem |
Zpùsob pøevzetí originálu |
překlad |
Bude pøeložena |
Ne |
Použité jazyky |
|
ICS kódy |
67.260 - Zařízení a vybavení pro potravinářský průmysl
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíèová slova |
|
Harmonizace/Urèení |
Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Oznaèení | Rok vydání |
EN 1672-2+A1 | 2009 |
|
Zmìny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
Katalogové èíslo | Oznaèení | Rok vydání |
74408 | ČSN EN 1672-2 | 2005 |
|
Byla nahrazena dokumenty |
Katalogové èíslo | Oznaèení | Rok vydání |
512255 | ČSN EN 1672-2 | 2021 |
|
Anotace |
ČSN EN 1672-2+A1 Tento dokument stanovuje společné hygienické požadavky pro stroje používané pro přípravu a zpracování potraviny určené ke konzumaci lidmi a případně i zvířaty, se zřetelem na vyloučení nebo snížení rizika nákazy, infekce, onemocnění nebo poškození zdraví, způsobených touto potravinou. Tento dokument identifikuje nebezpečí, která jsou relevantní při používání potravinářských strojů a popisuje metody konstrukce a uvádí informace k používání pro vyloučení nebo snížení těchto rizik. Tento dokument se nezabývá hygienickými riziky vztahujícími se na obsluhující pracovníky, která vznikají z používání stroje. Tento dokument platí pro potravinářské stroje. Příklady takových skupin potravinářských strojů jsou uvedeny v informativní příloze B. Kromě toho, zásady uvedené v tomto dokumentu mohou být uplatňovány na další stroje a zařízení používané ke zpracování potraviny v případě, že se tam uplatňují podobná rizika. Příklady hygienických rizik a přijatelných řešení jsou uvedeny v informativní příloze A. Tento dokument není použitelný pro stroje, které byly vyrobeny před datem vydání tohoto dokumentu CEN. |