Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Označení zákl. dokumentu |
ČSN EN ISO 22005 |
Změna/oprava/svazek |
|
Třídicí znak |
569612 |
Katalogové číslo |
80556 |
Název dokumentu |
Sledovatelnost v krmivovém a potravinovém řetězci - Obecné zásady a základní požadavky na návrh a uplatnění systému |
Anglický název |
Traceability in the feed and food chain - General principles and basic requirements for system design and implementation |
Datum vydání |
01.02.2008 |
Datum ukončení platnosti |
|
Datum účinnosti |
01.03.2008 |
Věstník vydání (měs/rok) |
2/08 |
Věstník zrušení |
|
Způsob vydání |
samostatně tiskem |
Způsob převzetí originálu |
překlad |
Bude přeložena |
Ne |
Použité jazyky |
|
ICS kódy |
67.040 - Potravinářské produkty obecně
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíčová slova |
|
Harmonizace/Určení |
Informace o harmonizovaných a určených normách jsou zveřejněny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Označení | Rok vydání |
EN ISO 22005 | 2007 |
ISO 22005 | 2007 |
|
Změny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
|
Byla nahrazena dokumenty |
|
Anotace |
ČSN EN ISO 22005 Sledovatelností potravin se rozumí schopnost sledovat průběžně pohyb krmiv nebo potravin určenými fázemi výroby, zpracování a distribuce. Systém sledovatelnosti je technický nástroj, který organizacím pomáhá být ve shodě se stanovenými cíly a pokud je nutné, je použitelný k určení historie nebo umístění produktu nebo jeho významných složek. Systém sledovatelnosti přispívá k nalezení příčiny neshody a v případě nutnosti přispívá ke schopnosti stáhnout produkty z trhu a/nebo od konečného zákazníka. Systém sledovatelnosti může zlepšit správné využití a spolehlivost informací, efektivitu a produktivitu organizace. Mezinárodní norma ČSN EN ISO 25000 předkládá zásady a stanovuje základní požadavky na návrh a uplatnění systému sledovatelnosti v krmivovém a potravinovém řetězci. Ten může být použit organizací působící v jakémkoliv stupni krmivového a potravinového řetězce. |