Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Označení zákl. dokumentu ČSN ISO 14156
Změna/oprava/svazek
Třídicí znak 570553
Katalogové číslo 79498
Název dokumentu Mléko a mléčné výrobky - Extrakční metody pro lipidy a složky rozpustné v tuku
Anglický název Milk and milk products - Extraction methods for lipids and liposoluble compounds
Datum vydání 01.09.2007
Datum ukončení platnosti
Datum účinnosti 01.10.2007
Věstník vydání (měs/rok) 9/07
Věstník zrušení
Způsob vydání samostatně tiskem
Způsob převzetí originálu překlad
Bude přeložena Ne
Použité jazyky česky
ICS kódy 67.100.01 - Mléko a mléčné výrobky obecně
Subsektor
Deskriptory
Klíčová slova
Harmonizace/Určení Informace o harmonizovaných a určených normách jsou zveřejněny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
OznačeníRok vydání
ISO 141562001
Změny
Katalogové čísloOznačeníRok vydáníOznačení změnyDatum zrušení
81604ČSN ISO 14156 2007Amd.1
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Byla nahrazena dokumenty
Anotace

ČSN ISO 14156 Mléko a mléčné výrobky - Extrakční metody pro lipidy a složky rozpustné v tuku Norma specifikuje metody extrakce nebo separace reprezentativní části tuku, obsahující lipidy a složky rozpustné v tuku. Podstatou metody je extrakce lipidové frakce vhodnými rozpouštědly, v případě másla a jiných vysokotučných výrobků se tato frakce separuje fyzikálním postupem. Popsaná metoda je doporučena pro předúpravu vzorků na stanovení uvedená v ISO 15884 a ISO 15885.