Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Označení zákl. dokumentu |
ČSN ISO 14156 |
Změna/oprava/svazek |
|
Třídicí znak |
570553 |
Katalogové číslo |
79498 |
Název dokumentu |
Mléko a mléčné výrobky - Extrakční metody pro lipidy a složky rozpustné v tuku |
Anglický název |
Milk and milk products - Extraction methods for lipids and liposoluble compounds |
Datum vydání |
01.09.2007 |
Datum ukončení platnosti |
|
Datum účinnosti |
01.10.2007 |
Věstník vydání (měs/rok) |
9/07 |
Věstník zrušení |
|
Způsob vydání |
samostatně tiskem |
Způsob převzetí originálu |
překlad |
Bude přeložena |
Ne |
Použité jazyky |
česky |
ICS kódy |
67.100.01 - Mléko a mléčné výrobky obecně
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíčová slova |
|
Harmonizace/Určení |
Informace o harmonizovaných a určených normách jsou zveřejněny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Označení | Rok vydání |
ISO 14156 | 2001 |
|
Změny |
Katalogové číslo | Označení | Rok vydání | Označení změny | Datum zrušení |
81604 | ČSN ISO 14156 | 2007 | Amd.1 | |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
|
Byla nahrazena dokumenty |
|
Anotace |
ČSN ISO 14156 Mléko a mléčné výrobky - Extrakční metody pro lipidy a složky rozpustné v tuku Norma specifikuje metody extrakce nebo separace reprezentativní části tuku, obsahující lipidy a složky rozpustné v tuku. Podstatou metody je extrakce lipidové frakce vhodnými rozpouštědly, v případě másla a jiných vysokotučných výrobků se tato frakce separuje fyzikálním postupem. Popsaná metoda je doporučena pro předúpravu vzorků na stanovení uvedená v ISO 15884 a ISO 15885. |