Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Označení zákl. dokumentu ČSN EN ISO 8069
Změna/oprava/svazek
Třídicí znak 570833
Katalogové číslo 79497
Název dokumentu Sušené mléko - Stanovení obsahu kyseliny mléčné a mléčnanů
Anglický název Dried milk - Determination of content of lactic acid and lactates
Datum vydání 01.09.2007
Datum ukončení platnosti
Datum účinnosti 01.10.2007
Věstník vydání (měs/rok) 9/07
Věstník zrušení
Způsob vydání samostatně tiskem
Způsob převzetí originálu překlad
Bude přeložena Ne
Použité jazyky česky
ICS kódy 67.100.10 - Mléko a zpracované mléčné výrobky
Subsektor
Deskriptory
Klíčová slova
Harmonizace/Určení Informace o harmonizovaných a určených normách jsou zveřejněny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
OznačeníRok vydání
EN ISO 80692007
ISO 80692005
Změny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Katalogové čísloOznačeníRok vydání
66360ČSN 57 0105-10 2003
Byla nahrazena dokumenty
Anotace

ČSN EN ISO 8069 Tato norma specifikuje enzymatickou metodu pro stanovení obsahu kyseliny mléčné a mléčnanů ve všech typech sušeného mléka. Principem metody je rozpuštění sušeného mléka v teplé vodě a po vysrážení tuku a bílkovin a jejich odfiltrování se postupně přidají enzymy a biochemické látky k filtrátu. Spektrometrickým měřením při vlnové délce 340 nm se stanoví množství vytvořeného NADH, vzniklého konverzí NAD (nikotinamid-adenin-dinukleotid), které je úměrné obsahu kyseliny mléčné a mléčnanů.