Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Oznaèení zákl. dokumentu |
ČSN 56 9607 |
Zmìna/oprava/svazek |
|
Tøídicí znak |
569607 |
Katalogové èíslo |
77729 |
Název dokumentu |
Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Ovocné pomazánky |
Anglický název |
Guides to good hygiene and manufacturing practice - Fruit spreads |
Datum vydání |
01.02.2007 |
Datum ukonèení platnosti |
|
Datum úèinnosti |
01.03.2007 |
Vìstník vydání (mìs/rok) |
2/07 |
Vìstník zrušení |
|
Zpùsob vydání |
samostatně tiskem |
Zpùsob pøevzetí originálu |
|
Bude pøeložena |
Ne |
Použité jazyky |
česky |
ICS kódy |
67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu 67.080.01 - Ovoce, zelenina a z nich získávané výrobky obecně
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíèová slova |
|
Harmonizace/Urèení |
Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
|
Zmìny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
|
Byla nahrazena dokumenty |
|
Anotace |
ČSN 56 9607 Uvedená technická norma obsahuje pravidla a doporučení pro zavedení a dodržování správné hygienické a výrobní praxe při výrobě ovocných pomazánek balených jak v hermeticky uzavřených obalech, tak plněné do ostatních obalů. Norma obsahuje základní požadavky na sklizeň a skladování surovin pro výrobu ovocných pomazánek. Uvádí obecné požadavky na dodržování hygienických a výrobních zásad při produkci ovocných pomazánek. Jsou v ní uvedeny zásady osobní hygieny pracovníků včetně jejich školení při této výrobě. Norma uvádí doporučené technologické postupy při výrobě ovocných pomazánek včetně požadavků na obaly a jejich skladování a distribuci. V normě jsou také obsaženy doporučené výrobní postupy různých typů sterilačních zařízení pro sterilaci ovocných pomazánek v hermeticky uzavřených obalech a také zásady při plnění ovocných pomazánek do ostatních obalů. Norma také obsahuje obecné principy systému kritických bodů, které jsou doporučeny výrbcům ovocných pomazánek v uplatňovaném systému HACCP. |