Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Oznaèení zákl. dokumentu ČSN 56 9607
Zmìna/oprava/svazek
Tøídicí znak 569607
Katalogové èíslo 77729
Název dokumentu Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Ovocné pomazánky
Anglický název Guides to good hygiene and manufacturing practice - Fruit spreads
Datum vydání 01.02.2007
Datum ukonèení platnosti
Datum úèinnosti 01.03.2007
Vìstník vydání (mìs/rok) 2/07
Vìstník zrušení
Zpùsob vydání samostatně tiskem
Zpùsob pøevzetí originálu
Bude pøeložena Ne
Použité jazyky česky
ICS kódy 67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu
67.080.01 - Ovoce, zelenina a z nich získávané výrobky obecně
Subsektor
Deskriptory
Klíèová slova
Harmonizace/Urèení Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
Zmìny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Byla nahrazena dokumenty
Anotace

ČSN 56 9607 Uvedená technická norma obsahuje pravidla a doporučení pro zavedení a dodržování správné hygienické a výrobní praxe při výrobě ovocných pomazánek balených jak v hermeticky uzavřených obalech, tak plněné do ostatních obalů. Norma obsahuje základní požadavky na sklizeň a skladování surovin pro výrobu ovocných pomazánek. Uvádí obecné požadavky na dodržování hygienických a výrobních zásad při produkci ovocných pomazánek. Jsou v ní uvedeny zásady osobní hygieny pracovníků včetně jejich školení při této výrobě. Norma uvádí doporučené technologické postupy při výrobě ovocných pomazánek včetně požadavků na obaly a jejich skladování a distribuci. V normě jsou také obsaženy doporučené výrobní postupy různých typů sterilačních zařízení pro sterilaci ovocných pomazánek v hermeticky uzavřených obalech a také zásady při plnění ovocných pomazánek do ostatních obalů. Norma také obsahuje obecné principy systému kritických bodů, které jsou doporučeny výrbcům ovocných pomazánek v uplatňovaném systému HACCP.