Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Označení zákl. dokumentu ČSN ISO 15322
Změna/oprava/svazek
Třídicí znak 570829
Katalogové číslo 76978
Název dokumentu Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení jejich chování v horké kávě (Kávový test)
Anglický název Dried milk and dried milk products - Determination of their behaviour in hot coffee (Coffee test)
Datum vydání 01.10.2006
Datum ukončení platnosti
Datum účinnosti 01.11.2006
Věstník vydání (měs/rok) 10/06
Věstník zrušení
Způsob vydání samostatně tiskem
Způsob převzetí originálu překlad
Bude přeložena Ne
Použité jazyky česky
ICS kódy 67.100.10 - Mléko a zpracované mléčné výrobky
Subsektor
Deskriptory
Klíčová slova
Harmonizace/Určení Informace o harmonizovaných a určených normách jsou zveřejněny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
OznačeníRok vydání
ISO 153222005
Změny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Byla nahrazena dokumenty
Anotace

ČSN ISO 15322 Metoda se používá k výběru vhodného sušeného mléka nebo sušeného mléčného výrobku pro přímou aplikaci v horké kávě (bělící prostředky). Reakce sušeného mléka v horké kávě je ve stále větší míře důležitou funkční a estetickou vlastností. Některé prášky nechávají na povrchu volné částice nebo jejich shluky, zatímco jiné částečně koagulují v horkém, kyselém prostředí a výsledkem je sediment nebo kal na dně šálku. Podstatou metody je stanovení objemu sedimentu zkoušeného vzorku sušeného (zejména instantního nebo aglomerovaného sušeného plnotučného mléka) po jeho přídavku do kávy předehřáté na požadovanou teplotu. Směs horké kávy a zkoušeného sušeného výrobku se míchá ručně speciální špachtlí předepsaným způsobem a po určitou dobu. Po předepsané době klidu je směs odstředěna a zaznamená se objem sedimentu.