Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Označení zákl. dokumentu |
ČSN ISO 15322 |
Změna/oprava/svazek |
|
Třídicí znak |
570829 |
Katalogové číslo |
76978 |
Název dokumentu |
Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení jejich chování v horké kávě (Kávový test) |
Anglický název |
Dried milk and dried milk products - Determination of their behaviour in hot coffee (Coffee test) |
Datum vydání |
01.10.2006 |
Datum ukončení platnosti |
|
Datum účinnosti |
01.11.2006 |
Věstník vydání (měs/rok) |
10/06 |
Věstník zrušení |
|
Způsob vydání |
samostatně tiskem |
Způsob převzetí originálu |
překlad |
Bude přeložena |
Ne |
Použité jazyky |
česky |
ICS kódy |
67.100.10 - Mléko a zpracované mléčné výrobky
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíčová slova |
|
Harmonizace/Určení |
Informace o harmonizovaných a určených normách jsou zveřejněny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Označení | Rok vydání |
ISO 15322 | 2005 |
|
Změny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
|
Byla nahrazena dokumenty |
|
Anotace |
ČSN ISO 15322 Metoda se používá k výběru vhodného sušeného mléka nebo sušeného mléčného výrobku pro přímou aplikaci v horké kávě (bělící prostředky). Reakce sušeného mléka v horké kávě je ve stále větší míře důležitou funkční a estetickou vlastností. Některé prášky nechávají na povrchu volné částice nebo jejich shluky, zatímco jiné částečně koagulují v horkém, kyselém prostředí a výsledkem je sediment nebo kal na dně šálku. Podstatou metody je stanovení objemu sedimentu zkoušeného vzorku sušeného (zejména instantního nebo aglomerovaného sušeného plnotučného mléka) po jeho přídavku do kávy předehřáté na požadovanou teplotu. Směs horké kávy a zkoušeného sušeného výrobku se míchá ručně speciální špachtlí předepsaným způsobem a po určitou dobu. Po předepsané době klidu je směs odstředěna a zaznamená se objem sedimentu. |