Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Oznaèení zákl. dokumentu ČSN 56 9604
Zmìna/oprava/svazek
Tøídicí znak 569604
Katalogové èíslo 75474
Název dokumentu Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Sterilovaná zelenina a ovoce
Anglický název Guides to good hygiene and manufacturing practice - Sterilized vegetables and fruits
Datum vydání 01.04.2006
Datum ukonèení platnosti
Datum úèinnosti 01.05.2006
Vìstník vydání (mìs/rok) 4/06
Vìstník zrušení
Zpùsob vydání samostatně tiskem
Zpùsob pøevzetí originálu
Bude pøeložena Ne
Použité jazyky česky
ICS kódy 67.080.01 - Ovoce, zelenina a z nich získávané výrobky obecně
Subsektor
Deskriptory
Klíèová slova
Harmonizace/Urèení Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
Zmìny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Byla nahrazena dokumenty
Anotace

ČSN 56 9604 Uvedená technická norma obsahuje pravidla a doporučení pro zavedení a dodržování správné hygienické a výrobní praxe při výrobě sterilované zeleniny a ovoce balených výrobků v hermeticky uzavřených obalech. Norma obsahuje základní požadavky pro výrobu a sklizeň konzervárenských surovin. Uvádí obecné požadavky na dodržování hygienických a výrobních zásad při produkci sterilovaných zeleninových a ovocných výrobků. Jsou v ní uvedeny zásady osobní hygieny pracovníků včetně jejich školení při této výrobě. Norma uvádí doporučené technologické postupy při výrobě sterilovaných zeleninových a ovocných výrobků, včetně požadavků na obaly a jejich skladování a distribuci. V normě jsou také obsaženy doporučené výrobní postupy různých typů sterilačních zařízení pro sterilaci zeleniny a ovoce a doporučené odkazy na kritické body v rámci pracovního procesu, které by měly mít zapracovány jednotliví zpracovatelé sterilovaných a zeleninových a ovocných výrobků v systému HACCP.