Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Oznaèení zákl. dokumentu |
ČSN 56 9604 |
Zmìna/oprava/svazek |
|
Tøídicí znak |
569604 |
Katalogové èíslo |
75474 |
Název dokumentu |
Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Sterilovaná zelenina a ovoce |
Anglický název |
Guides to good hygiene and manufacturing practice - Sterilized vegetables and fruits |
Datum vydání |
01.04.2006 |
Datum ukonèení platnosti |
|
Datum úèinnosti |
01.05.2006 |
Vìstník vydání (mìs/rok) |
4/06 |
Vìstník zrušení |
|
Zpùsob vydání |
samostatně tiskem |
Zpùsob pøevzetí originálu |
|
Bude pøeložena |
Ne |
Použité jazyky |
česky |
ICS kódy |
67.080.01 - Ovoce, zelenina a z nich získávané výrobky obecně
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíèová slova |
|
Harmonizace/Urèení |
Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
|
Zmìny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
|
Byla nahrazena dokumenty |
|
Anotace |
ČSN 56 9604 Uvedená technická norma obsahuje pravidla a doporučení pro zavedení a dodržování správné hygienické a výrobní praxe při výrobě sterilované zeleniny a ovoce balených výrobků v hermeticky uzavřených obalech. Norma obsahuje základní požadavky pro výrobu a sklizeň konzervárenských surovin. Uvádí obecné požadavky na dodržování hygienických a výrobních zásad při produkci sterilovaných zeleninových a ovocných výrobků. Jsou v ní uvedeny zásady osobní hygieny pracovníků včetně jejich školení při této výrobě. Norma uvádí doporučené technologické postupy při výrobě sterilovaných zeleninových a ovocných výrobků, včetně požadavků na obaly a jejich skladování a distribuci. V normě jsou také obsaženy doporučené výrobní postupy různých typů sterilačních zařízení pro sterilaci zeleniny a ovoce a doporučené odkazy na kritické body v rámci pracovního procesu, které by měly mít zapracovány jednotliví zpracovatelé sterilovaných a zeleninových a ovocných výrobků v systému HACCP. |