Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Oznaèení zákl. dokumentu |
ČSN 56 0604 |
Zmìna/oprava/svazek |
|
Tøídicí znak |
560604 |
Katalogové èíslo |
75135 |
Název dokumentu |
Stanovení obsahu kyseliny erukové v olejích a tucích určených k lidské spotřebě |
Anglický název |
Method of analysis for determination the erucic acid content to be used for human consumption |
Datum vydání |
01.02.2006 |
Datum ukonèení platnosti |
|
Datum úèinnosti |
01.03.2006 |
Vìstník vydání (mìs/rok) |
2/06 |
Vìstník zrušení |
|
Zpùsob vydání |
samostatně tiskem |
Zpùsob pøevzetí originálu |
|
Bude pøeložena |
Ne |
Použité jazyky |
česky |
ICS kódy |
67.050 - Obecné metody zkoušení a analýzy potravinářských produktů
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíèová slova |
|
Harmonizace/Urèení |
Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
|
Zmìny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
|
Byla nahrazena dokumenty |
|
Anotace |
ČSN 56 0604 Norma specifikuje metodu stanovení obsahu kyseliny erukové v potravinách v těch případech, kdy tuková nebo olejová složka obsahuje kyselinu cetolejovou (tj. cis-izomer dokosenové kyseliny vyskytující se např. v rybím tuku) nebo trans a cis-izomery dokosenové kyseliny obsažené v hydrogenovaných tucích. |