Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Označení zákl. dokumentu |
ČSN ISO 7889 |
Změna/oprava/svazek |
|
Třídicí znak |
571420 |
Katalogové číslo |
69450 |
Název dokumentu |
Jogurt - Stanovení počtu charakteristických mikroorganismů - Technika stanovení počtu kolonií při 37 °C |
Anglický název |
Yogurt - Enumeration of characteristic microorganisms - Colony-count technique at 37 °C |
Datum vydání |
01.02.2004 |
Datum ukončení platnosti |
|
Datum účinnosti |
01.03.2004 |
Věstník vydání (měs/rok) |
2/04 |
Věstník zrušení |
|
Způsob vydání |
samostatně tiskem |
Způsob převzetí originálu |
překlad |
Bude přeložena |
Ne |
Použité jazyky |
česky |
ICS kódy |
07.100.30 - Mikrobiologie potravin 67.100.99 - Ostatní mléčné výrobky
|
TNK |
116 |
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíčová slova |
Jogurt,charakteristické mikroorganismy,příprava zkušebního vzorku,technika stanovení počtu kolonií |
Harmonizace/Určení |
Informace o harmonizovaných a určených normách jsou zveřejněny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Shoda | Označení | Rok vydání |
idt | ISO 7889 | 2003 |
|
Změny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
|
Byla nahrazena dokumenty |
|
Anotace |
ČSN ISO 7889 Uvedená norma specifikuje metodu pro stanovení počtu charakteristických mikroorganismů v jogurtu pomocí techniky počítání kolonií při 37 °C. Podstatou zkoušky je očkování desetinásobného ředění zkušebního vzorku do půdy MRS pro L. delbrueckii subsp. bulgaricus a do půdy M17 pro S. thermophilus a následné anaerobní kultivaci, počítání a ověření pomocí vhodných testů. Metoda je použitelná pro jogurty, ve kterých jsou přítomny charakteristické živé mikroorganismy. |