Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Označení zákl. dokumentu ČSN ISO 7889
Změna/oprava/svazek
Třídicí znak 571420
Katalogové číslo 69450
Název dokumentu Jogurt - Stanovení počtu charakteristických mikroorganismů - Technika stanovení počtu kolonií při 37 °C
Anglický název Yogurt - Enumeration of characteristic microorganisms - Colony-count technique at 37 °C
Datum vydání 01.02.2004
Datum ukončení platnosti
Datum účinnosti 01.03.2004
Věstník vydání (měs/rok) 2/04
Věstník zrušení
Způsob vydání samostatně tiskem
Způsob převzetí originálu překlad
Bude přeložena Ne
Použité jazyky česky
ICS kódy 07.100.30 - Mikrobiologie potravin
67.100.99 - Ostatní mléčné výrobky
TNK 116
Subsektor
Deskriptory
Klíčová slova Jogurt,charakteristické mikroorganismy,příprava zkušebního vzorku,technika stanovení počtu kolonií
Harmonizace
Určení
Zapracované dokumenty
ShodaOznačeníRok vydání
idtISO 78892003
Změny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Byla nahrazena dokumenty
Anotace

ČSN ISO 7889 Uvedená norma specifikuje metodu pro stanovení počtu charakteristických mikroorganismů v jogurtu pomocí techniky počítání kolonií při 37 °C. Podstatou zkoušky je očkování desetinásobného ředění zkušebního vzorku do půdy MRS pro L. delbrueckii subsp. bulgaricus a do půdy M17 pro S. thermophilus a následné anaerobní kultivaci, počítání a ověření pomocí vhodných testů. Metoda je použitelná pro jogurty, ve kterých jsou přítomny charakteristické živé mikroorganismy.