Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Označení zákl. dokumentu |
ČSN EN 203-1+A1 |
Změna/oprava/svazek |
|
Třídicí znak |
061901 |
Katalogové číslo |
519140 |
Název dokumentu |
Spotřebiče na plynná paliva pro provozy společného stravování - Část 1: Obecné požadavky na bezpečnost |
Anglický název |
Gas heated catering equipment - Part 1: General safety requirements |
Datum vydání |
01.06.2024 |
Datum ukončení platnosti |
|
Datum účinnosti |
01.07.2024 |
Věstník vydání (měs/rok) |
6/24 |
Věstník zrušení |
|
Způsob vydání |
ve věstníku |
Způsob převzetí originálu |
vyhlášením |
Bude přeložena |
Ne |
Použité jazyky |
|
ICS kódy |
97.040.20 - Kuchyňské sporáky, pečicí trouby a podobná zařízení
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíčová slova |
|
Harmonizace/Určení |
Informace o harmonizovaných a určených normách jsou zveřejněny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Označení | Rok vydání |
EN 203-1+A1 | 2023 |
|
Změny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
Katalogové číslo | Označení | Rok vydání |
514638 | ČSN EN 203-1 | 2022 |
|
Byla nahrazena dokumenty |
|
Anotace |
ČSN EN 203-1+A1 This document specifies the requirements and test methods for the construction and operating characteristics relating to safety and rational use of energy for gas heated commercial catering and bakery appliances intended to be used indoor. This document applies to all professional cooking and bakery appliances using gas for preparing food and drink. Only appliances of types A1, A2, A3, B1 and B2, as defined in Clause 4, are considered in this document. Only the net calorific value (Hi) and net Wobbe index (Wi) are used. The requirements concerning specific types of appliances are given in the relevant Part 2. Annex C (informative) lists the main types of equipment covered by the scope of this document. Appliances covered by this document are not intended to use gases containing carbon monoxide or other toxic components. NOTE - For appliances intended to be used in vehicles, in trailers or on-board ships, additional requirements can be necessary. |