Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Označení zákl. dokumentu |
ČSN EN 13708 |
Změna/oprava/svazek |
|
Třídicí znak |
560008 |
Katalogové číslo |
514982 |
Název dokumentu |
Potraviny - Detekce ozářených potravin obsahujících krystalický cukr metodou ESR spektroskopie |
Anglický název |
Foodstuffs - Detection of irradiated foodstuff containing crystalline sugar by ESR spectroscopy |
Datum vydání |
01.09.2022 |
Datum ukončení platnosti |
|
Datum účinnosti |
01.10.2022 |
Věstník vydání (měs/rok) |
9/22 |
Věstník zrušení |
|
Způsob vydání |
ve věstníku |
Způsob převzetí originálu |
vyhlášením |
Bude přeložena |
Ne |
Použité jazyky |
|
ICS kódy |
67.050 - Obecné metody zkoušení a analýzy potravinářských produktů
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíčová slova |
|
Harmonizace/Určení |
Informace o harmonizovaných a určených normách jsou zveřejněny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Označení | Rok vydání |
EN 13708 | 2022 |
|
Změny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
Katalogové číslo | Označení | Rok vydání |
64879 | ČSN EN 13708 | 2002 |
|
Byla nahrazena dokumenty |
|
Anotace |
ČSN EN 13708 This document specifies a method for the detection of foodstuff containing crystalline sugars which have been treated with ionizing radiation, by analysing the electron spin resonance (ESR) spectrum, also called electron paramagnetic resonance (EPR) spectrum, of the foodstuff. Interlaboratory studies have been successfully carried out on dried figs, dried mangoes, dried papayas and raisins. |