Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Oznaèení zákl. dokumentu |
ČSN EN 13708 |
Zmìna/oprava/svazek |
|
Tøídicí znak |
560008 |
Katalogové èíslo |
514982 |
Název dokumentu |
Potraviny - Detekce ozářených potravin obsahujících krystalický cukr metodou ESR spektroskopie |
Anglický název |
Foodstuffs - Detection of irradiated foodstuff containing crystalline sugar by ESR spectroscopy |
Datum vydání |
01.09.2022 |
Datum ukonèení platnosti |
|
Datum úèinnosti |
01.10.2022 |
Vìstník vydání (mìs/rok) |
9/22 |
Vìstník zrušení |
|
Zpùsob vydání |
ve věstníku |
Zpùsob pøevzetí originálu |
vyhlášením |
Bude pøeložena |
Ne |
Použité jazyky |
|
ICS kódy |
67.050 - Obecné metody zkoušení a analýzy potravinářských produktů
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíèová slova |
|
Harmonizace/Urèení |
Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Oznaèení | Rok vydání |
EN 13708 | 2022 |
|
Zmìny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
Katalogové èíslo | Oznaèení | Rok vydání |
64879 | ČSN EN 13708 | 2002 |
|
Byla nahrazena dokumenty |
|
Anotace |
ČSN EN 13708 This document specifies a method for the detection of foodstuff containing crystalline sugars which have been treated with ionizing radiation, by analysing the electron spin resonance (ESR) spectrum, also called electron paramagnetic resonance (EPR) spectrum, of the foodstuff. Interlaboratory studies have been successfully carried out on dried figs, dried mangoes, dried papayas and raisins. |