Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Označení zákl. dokumentu ČSN EN 13708
Změna/oprava/svazek
Třídicí znak 560008
Katalogové číslo 514982
Název dokumentu Potraviny - Detekce ozářených potravin obsahujících krystalický cukr metodou ESR spektroskopie
Anglický název Foodstuffs - Detection of irradiated foodstuff containing crystalline sugar by ESR spectroscopy
Datum vydání 01.09.2022
Datum ukončení platnosti
Datum účinnosti 01.10.2022
Věstník vydání (měs/rok) 9/22
Věstník zrušení
Způsob vydání ve věstníku
Způsob převzetí originálu vyhlášením
Bude přeložena Ne
Použité jazyky
ICS kódy 67.050 - Obecné metody zkoušení a analýzy potravinářských produktů
Subsektor
Deskriptory
Klíčová slova
Harmonizace/Určení Informace o harmonizovaných a určených normách jsou zveřejněny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
OznačeníRok vydání
EN 137082022
Změny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Katalogové čísloOznačeníRok vydání
64879ČSN EN 13708 2002
Byla nahrazena dokumenty
Anotace

ČSN EN 13708 This document specifies a method for the detection of foodstuff containing crystalline sugars which have been treated with ionizing radiation, by analysing the electron spin resonance (ESR) spectrum, also called electron paramagnetic resonance (EPR) spectrum, of the foodstuff. Interlaboratory studies have been successfully carried out on dried figs, dried mangoes, dried papayas and raisins.