Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Označení zákl. dokumentu |
ČSN EN 16282-1 |
Změna/oprava/svazek |
|
Třídicí znak |
127134 |
Katalogové číslo |
514809 |
Název dokumentu |
Zařízení komerčních kuchyní - Prvky pro větrání komerčních kuchyní - Část 1: Obecné požadavky včetně výpočtové metody |
Anglický název |
Equipment for commercial kitchens - Components for ventilation in commercial kitchens - Part 1: General requirements including calculation method |
Datum vydání |
01.05.2022 |
Datum ukončení platnosti |
|
Datum účinnosti |
01.06.2022 |
Věstník vydání (měs/rok) |
5/22 |
Věstník zrušení |
|
Způsob vydání |
samostatně tiskem |
Způsob převzetí originálu |
překlad |
Bude přeložena |
Ne |
Použité jazyky |
|
ICS kódy |
97.040.99 - Ostatní kuchyňská zařízení
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíčová slova |
|
Harmonizace/Určení |
Informace o harmonizovaných a určených normách jsou zveřejněny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Označení | Rok vydání |
EN 16282-1 | 2017 |
|
Změny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
Katalogové číslo | Označení | Rok vydání |
503980 | ČSN EN 16282-1 | 2018 |
|
Byla nahrazena dokumenty |
|
Anotace |
ČSN EN 16282-1 Tato evropská norma specifikuje obecné požadavky, jako jsou například ergonomická hlediska, ve vztahu k větrání kuchyní (teplota, vzduchová kritéria, vlhkost, hluk atd.), včetně metody výpočtu průtoků vzduchu. Norma platí pro větrací systémy v komerčních kuchyních, přidružených prostorách a dalších zařízeních zpracovávajících potraviny určených pro komerční využití. Kuchyně a přidružené prostory jsou speciální místnosti, ve kterých se připravují pokrmy, kde se myje a čistí nádobí a zařízení a kde se skladují potraviny. Tato evropská norma platí pro kuchyňské větrací systémy s výjimkou těch, které jsou určené pro kuchyně v domácnostech. |