Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Označení zákl. dokumentu ČSN EN 16282-1
Změna/oprava/svazek
Třídicí znak 127134
Katalogové číslo 514809
Název dokumentu Zařízení komerčních kuchyní - Prvky pro větrání komerčních kuchyní - Část 1: Obecné požadavky včetně výpočtové metody
Anglický název Equipment for commercial kitchens - Components for ventilation in commercial kitchens - Part 1: General requirements including calculation method
Datum vydání 01.05.2022
Datum ukončení platnosti
Datum účinnosti 01.06.2022
Věstník vydání (měs/rok) 5/22
Věstník zrušení
Způsob vydání samostatně tiskem
Způsob převzetí originálu překlad
Bude přeložena Ne
Použité jazyky
ICS kódy 97.040.99 - Ostatní kuchyňská zařízení
Subsektor
Deskriptory
Klíčová slova
Harmonizace/Určení Informace o harmonizovaných a určených normách jsou zveřejněny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
OznačeníRok vydání
EN 16282-12017
Změny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Katalogové čísloOznačeníRok vydání
503980ČSN EN 16282-1 2018
Byla nahrazena dokumenty
Anotace

ČSN EN 16282-1 Tato evropská norma specifikuje obecné požadavky, jako jsou například ergonomická hlediska, ve vztahu k větrání kuchyní (teplota, vzduchová kritéria, vlhkost, hluk atd.), včetně metody výpočtu průtoků vzduchu. Norma platí pro větrací systémy v komerčních kuchyních, přidružených prostorách a dalších zařízeních zpracovávajících potraviny určených pro komerční využití. Kuchyně a přidružené prostory jsou speciální místnosti, ve kterých se připravují pokrmy, kde se myje a čistí nádobí a zařízení a kde se skladují potraviny. Tato evropská norma platí pro kuchyňské větrací systémy s výjimkou těch, které jsou určené pro kuchyně v domácnostech.