Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Oznaèení zákl. dokumentu ČSN EN 1672-2
Zmìna/oprava/svazek
Tøídicí znak 512000
Katalogové èíslo 512255
Název dokumentu Potravinářské stroje - Základní pojmy - Část 2: Hygienické a čisticí požadavky
Anglický název Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene and cleanability requirements
Datum vydání 01.07.2021
Datum ukonèení platnosti 01.03.2022
Datum úèinnosti 01.08.2021
Vìstník vydání (mìs/rok) 7/21
Vìstník zrušení
Zpùsob vydání ve věstníku
Zpùsob pøevzetí originálu vyhlášením
Bude pøeložena Ne
Použité jazyky
ICS kódy 67.260 - Zařízení a vybavení pro potravinářský průmysl
Subsektor
Deskriptory
Klíèová slova
Harmonizace/Urèení Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
OznaèeníRok vydání
EN 1672-22020
Zmìny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Katalogové èísloOznaèeníRok vydání
84195ČSN EN 1672-2+A1 2009
Byla nahrazena dokumenty
Katalogové èísloOznaèeníRok vydání
514174ČSN EN 1672-2 2022
Anotace

ČSN EN 1672-2 This document specifies common hygiene and cleanability requirements for machinery and machine components used in preparing and processing food for human (see informative Annex A) and, where relevant, animal feed processing to eliminate or minimize the risk of contagion, infection, illness or injury arising from this food to an acceptable level. It identifies the hazards which are significant to the use of such food processing machinery and describes design methods and information for use for the elimination or reduction of these risks. Additional and/or deviant hygiene and cleanability requirements may be given in applicable C-standards for specific machines or categories of machinery. NOTE - Separate hygiene and cleanability requirements are contained in other EU-Directives or -Regulations (see Bibliography). Examples of hygiene risks and acceptable solutions are given in the informative Annex B. This document may also be used for machinery, components or other equipment used for other purposes than food preparing or processing, if cleanability is required. This document does not deal with the hygiene-related risks to operators arising from the use of the machine. This document is not applicable to machines manufactured before the date of publication of this document by CEN.