Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Oznaèení zákl. dokumentu |
ČSN EN 16785-2 |
Zmìna/oprava/svazek |
|
Tøídicí znak |
659807 |
Katalogové èíslo |
505543 |
Název dokumentu |
Produkty z biologického materiálu - Obsah biologického materiálu - Část 2: Stanovení obsahu biologického materiálu pomocí metody materiálové bilance |
Anglický název |
Bio-based products - Bio-based content - Part 2: Determination of the bio-based content using the material balance method |
Datum vydání |
01.11.2018 |
Datum ukonèení platnosti |
|
Datum úèinnosti |
01.12.2018 |
Vìstník vydání (mìs/rok) |
11/18 |
Vìstník zrušení |
|
Zpùsob vydání |
ve věstníku |
Zpùsob pøevzetí originálu |
vyhlášením |
Bude pøeložena |
Ne |
Použité jazyky |
|
ICS kódy |
13.020.55 - Výrobky na bázi biomasy 71.040.40 - Chemická analýza
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíèová slova |
|
Harmonizace/Urèení |
Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Oznaèení | Rok vydání |
EN 16785-2 | 2018 |
|
Zmìny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
|
Byla nahrazena dokumenty |
|
Anotace |
ČSN EN 16785-2 This part of EN 16785 specifies a method of determining the bio-based content in products using the material balance applied to a representative product batch in a production unit. This European Standard is applicable to any solid, liquid and gaseous bio-based product containing carbon, obtained by chemical synthesis, mixing or assembling, provided that: - for a product batch, the composition of the product and the bio-based content of each input, output and loss in the production unit are known; and - the bio-based content of the product is verifiable by analysis. This method incorporates only the physical parts of the input and output stream as present in the final product, and does not incorporate material inputs for the energy to be used during the production process. This method is not needed for the determination of the bio-based content in natural products wholly derived from biomass. |