Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Označení zákl. dokumentu |
ČSN EN 16282-1 |
Změna/oprava/svazek |
|
Třídicí znak |
127134 |
Katalogové číslo |
503980 |
Název dokumentu |
Zařízení komerčních kuchyní - Prvky pro větrání komerčních kuchyní - Část 1: Obecné požadavky včetně výpočtové metody |
Anglický název |
Equipment for commercial kitchens - Components for ventilation in commercial kitchens - Part 1: General requirements including calculation method |
Datum vydání |
01.03.2018 |
Datum ukončení platnosti |
01.06.2022 |
Datum účinnosti |
01.04.2018 |
Věstník vydání (měs/rok) |
3/18 |
Věstník zrušení |
|
Způsob vydání |
ve věstníku |
Způsob převzetí originálu |
vyhlášením |
Bude přeložena |
Ne |
Použité jazyky |
|
ICS kódy |
97.040.99 - Ostatní kuchyňská zařízení
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíčová slova |
|
Harmonizace/Určení |
Informace o harmonizovaných a určených normách jsou zveřejněny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Označení | Rok vydání |
EN 16282-1 | 2017 |
|
Změny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
|
Byla nahrazena dokumenty |
Katalogové číslo | Označení | Rok vydání |
514809 | ČSN EN 16282-1 | 2022 |
|
Anotace |
ČSN EN 16282-1 This European Standard specifies general requirements, such as ergonomic aspects in relation to ventilation of the kitchen (temperature, air aspects, moisture, noise, etc.), including a method for calculating the airflows. This European Standard is applicable to ventilation systems in commercial kitchens, associated areas and other installations processing foodstuffs intended for commercial use. Kitchens and associated areas are special rooms in which meals are prepared, where tableware and equipment is washed, cleaned and food is stored. This European Standard is applicable to kitchen ventilation systems except those in domestic kitchens. Unless otherwise specified, the requirements of this standard should be checked by way of inspection and/or measurement. NOTE: Please note the possible existence of additional or alternative national regulations on installation, appliance requirements and inspection, maintenance, operation. |