Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Označení zákl. dokumentu ČSN EN 16282-1
Změna/oprava/svazek
Třídicí znak 127134
Katalogové číslo 503980
Název dokumentu Zařízení komerčních kuchyní - Prvky pro větrání komerčních kuchyní - Část 1: Obecné požadavky včetně výpočtové metody
Anglický název Equipment for commercial kitchens - Components for ventilation in commercial kitchens - Part 1: General requirements including calculation method
Datum vydání 01.03.2018
Datum ukončení platnosti 01.06.2022
Datum účinnosti 01.04.2018
Věstník vydání (měs/rok) 3/18
Věstník zrušení
Způsob vydání ve věstníku
Způsob převzetí originálu vyhlášením
Bude přeložena Ne
Použité jazyky
ICS kódy 97.040.99 - Ostatní kuchyňská zařízení
Subsektor
Deskriptory
Klíčová slova
Harmonizace/Určení Informace o harmonizovaných a určených normách jsou zveřejněny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
OznačeníRok vydání
EN 16282-12017
Změny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Byla nahrazena dokumenty
Katalogové čísloOznačeníRok vydání
514809ČSN EN 16282-1 2022
Anotace

ČSN EN 16282-1 This European Standard specifies general requirements, such as ergonomic aspects in relation to ventilation of the kitchen (temperature, air aspects, moisture, noise, etc.), including a method for calculating the airflows. This European Standard is applicable to ventilation systems in commercial kitchens, associated areas and other installations processing foodstuffs intended for commercial use. Kitchens and associated areas are special rooms in which meals are prepared, where tableware and equipment is washed, cleaned and food is stored. This European Standard is applicable to kitchen ventilation systems except those in domestic kitchens. Unless otherwise specified, the requirements of this standard should be checked by way of inspection and/or measurement. NOTE: Please note the possible existence of additional or alternative national regulations on installation, appliance requirements and inspection, maintenance, operation.