Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Oznaèení zákl. dokumentu |
ČSN EN 16282-2 |
Zmìna/oprava/svazek |
|
Tøídicí znak |
127133 |
Katalogové èíslo |
501831 |
Název dokumentu |
Vybavení komerčních kuchyní - Součásti větracích zařízení pro komerční kuchyně - Část 2: Kuchyňské větrací zákryty - Konstrukce a bezpečnostní požadavky |
Anglický název |
Equipment for commercial kitchens - Components for ventilation in commercial kitchens - Part 2: Kitchen ventilation hoods; design and safety requirements |
Datum vydání |
01.08.2017 |
Datum ukonèení platnosti |
|
Datum úèinnosti |
01.09.2017 |
Vìstník vydání (mìs/rok) |
8/17 |
Vìstník zrušení |
|
Zpùsob vydání |
ve věstníku |
Zpùsob pøevzetí originálu |
vyhlášením |
Bude pøeložena |
Ne |
Použité jazyky |
|
ICS kódy |
97.040.99 - Ostatní kuchyňská zařízení
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíèová slova |
|
Harmonizace/Urèení |
Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Oznaèení | Rok vydání |
EN 16282-2 | 2016 |
|
Zmìny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
|
Byla nahrazena dokumenty |
|
Anotace |
ČSN EN 16282-2 This European Standard specifies requirements for the design, construction and operation of kitchen ventilation hoods, including technical safety, ergonomic and hygienic features. This European Standard is applicable to ventilation systems in commercial kitchens, associated areas and other installations processing foodstuffs intended for commercial use. Kitchens and associated areas are special rooms in which meals are prepared, where tableware and equipment is washed, cleaned, food is stored and food waste areas. This European Standard is applicable to ventilation hoods except those used in domestic kitchens. A method of verification of each requirement is also specified. Unless otherwise specified, the requirements of this standard need to be checked by way of inspection and/or measurement. NOTE: Please note the possible existence of additional or alternative local national regulations on installation, appliance requirements and inspection, maintenance and operation. |