Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Oznaèení zákl. dokumentu |
ČSN EN 13870+A1 |
Zmìna/oprava/svazek |
|
Tøídicí znak |
513075 |
Katalogové èíslo |
87501 |
Název dokumentu |
Potravinářské stroje - Porcovací stroje - Bezpečnostní a hygienické požadavky |
Anglický název |
Food processing machinery - Chop cutting machines - Safety and hygiene requirements |
Datum vydání |
01.01.2011 |
Datum ukonèení platnosti |
01.05.2016 |
Datum úèinnosti |
01.02.2011 |
Vìstník vydání (mìs/rok) |
1/11 |
Vìstník zrušení |
|
Zpùsob vydání |
samostatně tiskem |
Zpùsob pøevzetí originálu |
překlad |
Bude pøeložena |
Ne |
Použité jazyky |
|
ICS kódy |
67.260 - Zařízení a vybavení pro potravinářský průmysl
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíèová slova |
|
Harmonizace/Urèení |
Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Oznaèení | Rok vydání |
EN 13870+A1 | 2010 |
|
Zmìny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
Katalogové èíslo | Oznaèení | Rok vydání |
73512 | ČSN EN 13870 | 2005 |
|
Byla nahrazena dokumenty |
Katalogové èíslo | Oznaèení | Rok vydání |
99634 | ČSN EN 13870 | 2016 |
|
Anotace |
ČSN EN 13870+A1 Tento dokument stanovuje požadavky na konstrukci a výrobu porcovacích strojů. Stroje, na které se tento dokument vztahuje, se používají pro nepřetržité porcování čerstvého, uzeného nebo zmrazeného masa s kostmi a bez kostí nebo podobných produktů oddělováním pomocí nože. Tento dokument se zabývá všemi významnými nebezpečími, nebezpečnými situacemi a událostmi týkajícími se strojů, spotřebičů a strojního zařízení, když jsou používány, jak je určeno, a za podmínek předpokládaných výrobcem. Tento dokument se zabývá nebezpečími, která mohou nastat během uvádění stroje do provozu, během jeho provozu, údržby a vyřazování stroje z provozu. Tento dokument se vztahuje na tyto typy strojů - porcovací stroje s odváděcím žlabem a porcovací stroje s odváděcí vanou. Tento dokument se nezabývá specifickými nebezpečími plnicích zařízení. |