Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Oznaèení zákl. dokumentu ČSN EN 12853+A1
Zmìna/oprava/svazek
Tøídicí znak 514050
Katalogové èíslo 87348
Název dokumentu Potravinářské stroje - Ruční mixéry a šlehače - Bezpečnostní a hygienické požadavky
Anglický název Food processing machinery - Hand-held blenders and whisks - Safety and hygiene requirements
Datum vydání 01.12.2010
Datum ukonèení platnosti
Datum úèinnosti 01.01.2011
Vìstník vydání (mìs/rok) 12/10
Vìstník zrušení
Zpùsob vydání samostatně tiskem
Zpùsob pøevzetí originálu překlad
Bude pøeložena Ne
Použité jazyky
ICS kódy 67.260 - Zařízení a vybavení pro potravinářský průmysl
Subsektor
Deskriptory
Klíèová slova
Harmonizace/Urèení Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
OznaèeníRok vydání
EN 12853+A12010
Zmìny
Opravy
Katalogové èísloOznaèeníRok vydáníOznaèení zmìnyDatum zrušení
88634ČSN EN 12853+A1 2010Opr.1
Nahrazuje dokumenty
Katalogové èísloOznaèeníRok vydání
64493ČSN EN 12853 2002
Byla nahrazena dokumenty
Anotace

ČSN EN 12853+A1 Tato evropská norma stanovuje bezpečnostní a hygienické požadavky na konstrukci a výrobu ručních mixérů a šlehačů používaných v restauračních a podnikových velkokuchyních a potravinových provozech. Termín "ruční mixéry" je používán v odkazech na zařízení, pro která platí tato norma. Stroje obsažené v této normě jsou ruční spotřebiče, jejichž nástroj je určen ke zpracování potraviny v nádobě. Nástroje jsou konstruovány k drcení, mísení, tření, emulgování atd. potravin, jako zeleniny do polévek, kaší, pyré, omáček, majonézy, krému, mléčných výrobků a všeobecně ke zpracování všech pevných, tekutých, pastovitých nebo práškových potravin k tomu, aby se získala homogenní tekutina. Tato zařízení jsou určena ke zpracování až do 100 l potraviny v jedné operaci. Tato norma platí pro stroje podle jejich hmotnosti a provozních režimů požadovaných jejich předpokládaným používáním, tzn. stroje ručně vedené, s použitím jedné nebo obou rukou, ovládané po celou dobu celé činnosti a stroje pracující tak, že spočívají na dně nádoby.