Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Oznaèení zákl. dokumentu ČSN P ISO/TS 22002-1
Zmìna/oprava/svazek
Tøídicí znak 569613
Katalogové èíslo 87008
Název dokumentu Programy nezbytných předpokladů pro bezpečnost potravin - Část 1: Výroba potravin
Anglický název Prerequisite programmes on food safety - Part 1: Food manufacturing
Datum vydání 01.11.2010
Datum ukonèení platnosti
Datum úèinnosti 01.12.2010
Vìstník vydání (mìs/rok) 11/10
Vìstník zrušení
Zpùsob vydání samostatně tiskem
Zpùsob pøevzetí originálu překlad
Bude pøeložena Ne
Použité jazyky
ICS kódy 67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu
Subsektor
Deskriptory
Klíèová slova
Harmonizace/Urèení Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
OznaèeníRok vydání
ISO/TS 22002-12009
Zmìny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Byla nahrazena dokumenty
Anotace

ČSN P ISO/TS 22002-1 Tato mezinárodní norma stanovuje požadavky na tvorbu, uplatňování a udržování programů nezbytných předpokladů (PNP) za účelem napomáhání při kontrole řízení nebezpečí ohrožujících bezpečnost potravin. Těmito požadavky se rozumí požadavky na konstrukce a uspořádání budov a souvisícího technického vybavení; uspořádání areálu organizace, včetně pracovního prostoru a zařízení pro pracovníky; zásobování vzduchem, vodou, energií a ostatními zdroji; podpůrné služby, včetně odstraňování odpadu a odpadních vod; vhodnost zařízení a jeho dostupnost pro účely čištění, údržby a preventivní údržby; manipulace s nakupovanými materiály; opatření k zamezení křížové kontaminace; čištění a sanitace; manipulace s nakupovanými materiály; opatření k zamezení křížové kontaminace. Norma je aplikovatelná pro všechny organizace, bez ohledu na jejich velikost nebo komplexnost.