Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Oznaèení zákl. dokumentu |
ČSN P ISO/TS 22002-1 |
Zmìna/oprava/svazek |
|
Tøídicí znak |
569613 |
Katalogové èíslo |
87008 |
Název dokumentu |
Programy nezbytných předpokladů pro bezpečnost potravin - Část 1: Výroba potravin |
Anglický název |
Prerequisite programmes on food safety - Part 1: Food manufacturing |
Datum vydání |
01.11.2010 |
Datum ukonèení platnosti |
|
Datum úèinnosti |
01.12.2010 |
Vìstník vydání (mìs/rok) |
11/10 |
Vìstník zrušení |
|
Zpùsob vydání |
samostatně tiskem |
Zpùsob pøevzetí originálu |
překlad |
Bude pøeložena |
Ne |
Použité jazyky |
|
ICS kódy |
67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíèová slova |
|
Harmonizace/Urèení |
Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Oznaèení | Rok vydání |
ISO/TS 22002-1 | 2009 |
|
Zmìny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
|
Byla nahrazena dokumenty |
|
Anotace |
ČSN P ISO/TS 22002-1 Tato mezinárodní norma stanovuje požadavky na tvorbu, uplatňování a udržování programů nezbytných předpokladů (PNP) za účelem napomáhání při kontrole řízení nebezpečí ohrožujících bezpečnost potravin. Těmito požadavky se rozumí požadavky na konstrukce a uspořádání budov a souvisícího technického vybavení; uspořádání areálu organizace, včetně pracovního prostoru a zařízení pro pracovníky; zásobování vzduchem, vodou, energií a ostatními zdroji; podpůrné služby, včetně odstraňování odpadu a odpadních vod; vhodnost zařízení a jeho dostupnost pro účely čištění, údržby a preventivní údržby; manipulace s nakupovanými materiály; opatření k zamezení křížové kontaminace; čištění a sanitace; manipulace s nakupovanými materiály; opatření k zamezení křížové kontaminace. Norma je aplikovatelná pro všechny organizace, bez ohledu na jejich velikost nebo komplexnost. |