Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Oznaèení zákl. dokumentu ČSN EN 454+A1
Zmìna/oprava/svazek
Tøídicí znak 512565
Katalogové èíslo 86149
Název dokumentu Potravinářské stroje - Planetové mixéry - Bezpečnostní a hygienické požadavky
Anglický název Food processing machinery - Planetary mixers - Safety and hygiene requirements
Datum vydání 01.06.2010
Datum ukonèení platnosti 01.07.2015
Datum úèinnosti 01.07.2010
Vìstník vydání (mìs/rok) 6/10
Vìstník zrušení
Zpùsob vydání samostatně tiskem
Zpùsob pøevzetí originálu překlad
Bude pøeložena Ne
Použité jazyky
ICS kódy 67.260 - Zařízení a vybavení pro potravinářský průmysl
Subsektor
Deskriptory
Klíèová slova
Harmonizace/Urèení Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
OznaèeníRok vydání
EN 454+A12009
Zmìny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Katalogové èísloOznaèeníRok vydání
61024ČSN EN 454 2001
Byla nahrazena dokumenty
Katalogové èísloOznaèeníRok vydání
97637ČSN EN 454 2015
Anotace

ČSN EN 454+A1 Tato norma stanovuje bezpečnostní a hygienické požadavky na konstrukci a výrobu planetových mixérů s pevnou mísou, jejichž objem je větší než nebo rovný 5 a menší než 500 l, které se používají ke zpracovávání různých přísad, např. kakaa, mouky, cukru, olejů a tuku, mletého masa, vajec a jiných přísad v potravinářském průmyslu a obchodech. Tyto stroje jsou někdy používány v ostatním průmyslu (např. farmaceutický průmysl, chemický průmysl, tisk), avšak nebezpečí vyplývající z těchto případů používání nejsou v této normě uvažována. Tato norma neplatí pro následující stroje přídavné planetové mixéry, stroje se souvislým plněním, hnětače těsta, výzkumné a zkušební stroje ve vývoji výrobce a domácí spotřebiče. Předpokládané používání stroje je uvedeno v návodu k používání dodaném výrobcem, sestává z plnění různých přísad, jejich zpracování ve stacionární míse pomocí příslušných metel, vyprázdnění a čištění. Závažná nebezpečí, na která se vztahuje tato norma, jsou nebezpečí mechanická (stlačení, zachycení, ztráty stability), elektrická, vytvářená horkými povrchy, ergonomická a také nebezpečí způsobená nahromaděním plynu, hlukem, vdechováním moučného prachu a nedostatkem hygieny.