Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Oznaèení zákl. dokumentu ČSN EN ISO 22000
Zmìna/oprava/svazek
Tøídicí znak 569600
Katalogové èíslo 75674
Název dokumentu Systémy managementu bezpečnosti potravin - Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Anglický název Food safety management systems - Reguirements for any organization in the food chain
Datum vydání 01.05.2006
Datum ukonèení platnosti 01.02.2019
Datum úèinnosti 01.06.2006
Vìstník vydání (mìs/rok) 5/06
Vìstník zrušení
Zpùsob vydání samostatně tiskem
Zpùsob pøevzetí originálu překlad
Bude pøeložena Ne
Použité jazyky česky
ICS kódy 67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu
Subsektor
Deskriptory
Klíèová slova
Harmonizace/Urèení Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
OznaèeníRok vydání
EN ISO 220002005
ISO 220002005
Zmìny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Byla nahrazena dokumenty
Katalogové èísloOznaèeníRok vydání
505951ČSN EN ISO 22000 2019
Anotace

ČSN EN ISO 22000 Tato norma ČSN EN ISO 22000 Specifikuje požadavky na systém managementu bezpečnosti potravin od výrobců krmiv, prvovýrobců přes výrobce potravin, dopravce, provozovatele skladů, dodavatele, maloprodejce a stravovací zařízení. Nově jsou využity termíny týkající se programu nezbytných předpokladů a provozních programů nezbytných předpokladů. Norma úzce navazuje na ČSN EN ISO 9001, slouží pro registraci nebo certifikaci systému managementu bezpečnosti potravin externí organizací. Dále pro sebehodnocení organizace resp. vydání vlastního prohlášení o shodě s touto mezinárodní normou.