Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Oznaèení zákl. dokumentu |
ČSN EN ISO 22000 |
Zmìna/oprava/svazek |
|
Tøídicí znak |
569600 |
Katalogové èíslo |
75674 |
Název dokumentu |
Systémy managementu bezpečnosti potravin - Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci |
Anglický název |
Food safety management systems - Reguirements for any organization in the food chain |
Datum vydání |
01.05.2006 |
Datum ukonèení platnosti |
01.02.2019 |
Datum úèinnosti |
01.06.2006 |
Vìstník vydání (mìs/rok) |
5/06 |
Vìstník zrušení |
|
Zpùsob vydání |
samostatně tiskem |
Zpùsob pøevzetí originálu |
překlad |
Bude pøeložena |
Ne |
Použité jazyky |
česky |
ICS kódy |
67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíèová slova |
|
Harmonizace/Urèení |
Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Oznaèení | Rok vydání |
EN ISO 22000 | 2005 |
ISO 22000 | 2005 |
|
Zmìny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
|
Byla nahrazena dokumenty |
Katalogové èíslo | Oznaèení | Rok vydání |
505951 | ČSN EN ISO 22000 | 2019 |
|
Anotace |
ČSN EN ISO 22000 Tato norma ČSN EN ISO 22000 Specifikuje požadavky na systém managementu bezpečnosti potravin od výrobců krmiv, prvovýrobců přes výrobce potravin, dopravce, provozovatele skladů, dodavatele, maloprodejce a stravovací zařízení. Nově jsou využity termíny týkající se programu nezbytných předpokladů a provozních programů nezbytných předpokladů. Norma úzce navazuje na ČSN EN ISO 9001, slouží pro registraci nebo certifikaci systému managementu bezpečnosti potravin externí organizací. Dále pro sebehodnocení organizace resp. vydání vlastního prohlášení o shodě s touto mezinárodní normou. |