Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Oznaèení zákl. dokumentu |
ČSN EN ISO 61 |
Zmìna/oprava/svazek |
|
Tøídicí znak |
642102 |
Katalogové èíslo |
57870 |
Název dokumentu |
Plasty - Stanovení sypné hmotnosti lisovacích hmot, které neprojdou standardní nálevkou |
Anglický název |
Plastics - Determination of apparent density of moulding material that cannot be poured from a specified funnel |
Datum vydání |
01.01.2000 |
Datum ukonèení platnosti |
01.06.2024 |
Datum úèinnosti |
01.02.2000 |
Vìstník vydání (mìs/rok) |
1/00 |
Vìstník zrušení |
|
Zpùsob vydání |
samostatně tiskem |
Zpùsob pøevzetí originálu |
překlad |
Bude pøeložena |
Ne |
Použité jazyky |
česky |
ICS kódy |
83.080.01 - Plasty obecně
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíèová slova |
|
Harmonizace/Urèení |
Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Oznaèení | Rok vydání |
EN ISO 61 | 1999 |
ISO 61 | 1976 |
|
Zmìny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
Katalogové èíslo | Oznaèení | Rok vydání |
29813 | ČSN 64 0805 | 1985 |
|
Byla nahrazena dokumenty |
Katalogové èíslo | Oznaèení | Rok vydání |
519341 | ČSN EN ISO 61 | 2024 |
|
Anotace |
ČSN EN ISO 61 Tato norma je českou verzí evropské normy EN ISO 61:1999. Evropská norma EN ISO 61:1999 má status české technické normy. Oznámení o schválení: Text mezinárodní normy ISO 61:1976 byl převzat CEN jako evropská norma bez jakýchkoliv modifikací. Tato norma předepisuje metodu stanovení sypné hmotnosti, to je hmotnosti materiálu vztažené na objemovou jednotku sypké lisovací hmoty, která neprojde standardní nálevkou. Znalost sypné hmotnosti je limitujícím ukazatelem při odhadu relativního zkypření nebo objemu lisovací hmoty, které je nutno při jejich zpracování znát. Pokud výrobky z těchto lisovacích hmot mají přibližně stejnou hustotu, může v těchto případech znalost sypné hmotnosti sloužit k odhadu potřebného objemu lisovací hmoty před zpracováním. ČSN EN ISO 61 (64 2102) byla vydána v lednu 2000. Nahradila ČSN 64 0805 z 3.10.1985. |