Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Označení zákl. dokumentu |
ČSN EN 12355 |
Změna/oprava/svazek |
|
Třídicí znak |
513045 |
Katalogové číslo |
517772 |
Název dokumentu |
Potravinářská strojní zařízení - Stroje na stahování kůže, seřezávání kůže a odstraňování blan - Bezpečnostní a hygienické požadavky |
Anglický název |
Food processing machinery - Derinding-, skinning- and membrane removal machines - Safety and hygiene requirements |
Datum vydání |
01.08.2023 |
Datum ukončení platnosti |
|
Datum účinnosti |
01.09.2023 |
Věstník vydání (měs/rok) |
8/23 |
Věstník zrušení |
|
Způsob vydání |
samostatně tiskem |
Způsob převzetí originálu |
překlad |
Bude přeložena |
Ne |
Použité jazyky |
|
ICS kódy |
67.260 - Zařízení a vybavení pro potravinářský průmysl
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíčová slova |
|
Harmonizace/Určení |
Informace o harmonizovaných a určených normách jsou zveřejněny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Označení | Rok vydání |
EN 12355 | 2022 |
|
Změny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
Katalogové číslo | Označení | Rok vydání |
516007 | ČSN EN 12355 | 2023 |
|
Byla nahrazena dokumenty |
|
Anotace |
ČSN EN 12355 Tento dokument se zabývá všemi významnými nebezpečími, nebezpečnými situacemi nebo nebezpečnými událostmi souvisejícími se stroji na stahování kůže, seřezávání kůže a odstraňování blan, pokud jsou používány, jak je určeno, a za podmínek nesprávného používání důvodně předvídatelných výrobcem (viz příloha D). Tento dokument se zabývá nebezpečími, která mohou nastat během celého životního cyklu strojního zařízení (viz EN ISO 12100:2010, 5.4). Tento dokument se nevztahuje na stroje na stahování kůže, seřezávání kůže a odstraňování blan pro domácí účely, ručně vedené stroje a stolní stroje. Tento dokument neplatí pro stroje na řezání hlav a filetování ryb, jak je popsáno v EN 15467:2014. Tento dokument neplatí pro stroje na stahování kůže, seřezávání kůže a odstraňování blan vyrobené před datem jeho vydání. |