Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Oznaèení zákl. dokumentu |
ČSN 57 0192 |
Zmìna/oprava/svazek |
|
Tøídicí znak |
570192 |
Katalogové èíslo |
516625 |
Název dokumentu |
Stanovení cukrů v medu pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie (HPLC) |
Anglický název |
Determination of sugars in honey by high-performance liquid chromatography (HPLC) |
Datum vydání |
01.02.2023 |
Datum ukonèení platnosti |
|
Datum úèinnosti |
01.03.2023 |
Vìstník vydání (mìs/rok) |
2/23 |
Vìstník zrušení |
|
Zpùsob vydání |
samostatně tiskem |
Zpùsob pøevzetí originálu |
|
Bude pøeložena |
Ne |
Použité jazyky |
|
ICS kódy |
67.180.10 - Cukr a výrobky z cukru
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíèová slova |
|
Harmonizace/Urèení |
Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
|
Zmìny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
|
Byla nahrazena dokumenty |
|
Anotace |
ČSN 57 0192 Tato metoda specifikuje postup pro stanovení fruktózy, glukózy, sacharózy, turanózy a maltózy v medu, pro něž byla získána data preciznosti. Může být také použita pro kvantifikaci dalších sacharidů, jako jsou mele-zitóza, erlóza, isomaltóza, rafinóza a další, jak je popsáno v původní metodě publikované Bogdanovem a Baumannem. |