Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Oznaèení zákl. dokumentu ČSN EN 12355
Zmìna/oprava/svazek
Tøídicí znak 513045
Katalogové èíslo 516007
Název dokumentu Potravinářské stroje - Stroje na stahování kůže, seřezávání kůže a odstraňování blan - Bezpečnostní a hygienické požadavky
Anglický název Food processing machinery - Derinding-, skinning- and membrane removal machines - Safety and hygiene requirements
Datum vydání 01.01.2023
Datum ukonèení platnosti 01.09.2023
Datum úèinnosti 01.02.2023
Vìstník vydání (mìs/rok) 1/23
Vìstník zrušení
Zpùsob vydání ve věstníku
Zpùsob pøevzetí originálu vyhlášením
Bude pøeložena Ne
Použité jazyky
ICS kódy 67.260 - Zařízení a vybavení pro potravinářský průmysl
Subsektor
Deskriptory
Klíèová slova
Harmonizace/Urèení Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
OznaèeníRok vydání
EN 123552022
Zmìny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Katalogové èísloOznaèeníRok vydání
87346ČSN EN 12355+A1 2010
Byla nahrazena dokumenty
Katalogové èísloOznaèeníRok vydání
517772ČSN EN 12355 2023
Anotace

ČSN EN 12355 This document deals with all significant hazards, hazardous situations or hazardous events relevant to derinding, skinning and membrane removal machines, when they are used as intended and under conditions of misuse which are reasonably foreseeable by the manufacturer (see Annex D). This document deals with the hazards which can arise during all the lifetime of the machinery (see EN ISO 12100:2010, 5.4). This document is not applicable to derinding, skinning, and membrane removal machines for domestic purposes, hand-guided machines and table-top machines. This document is not applicable to fish heading and filleting machines as described in EN 15467:2014. This document is not applicable to derinding, skinning and membrane removal machines manufactured before the date of its publication.