Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Oznaèení zákl. dokumentu |
ČSN EN 12355 |
Zmìna/oprava/svazek |
|
Tøídicí znak |
513045 |
Katalogové èíslo |
516007 |
Název dokumentu |
Potravinářské stroje - Stroje na stahování kůže, seřezávání kůže a odstraňování blan - Bezpečnostní a hygienické požadavky |
Anglický název |
Food processing machinery - Derinding-, skinning- and membrane removal machines - Safety and hygiene requirements |
Datum vydání |
01.01.2023 |
Datum ukonèení platnosti |
01.09.2023 |
Datum úèinnosti |
01.02.2023 |
Vìstník vydání (mìs/rok) |
1/23 |
Vìstník zrušení |
|
Zpùsob vydání |
ve věstníku |
Zpùsob pøevzetí originálu |
vyhlášením |
Bude pøeložena |
Ne |
Použité jazyky |
|
ICS kódy |
67.260 - Zařízení a vybavení pro potravinářský průmysl
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíèová slova |
|
Harmonizace/Urèení |
Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Oznaèení | Rok vydání |
EN 12355 | 2022 |
|
Zmìny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
Katalogové èíslo | Oznaèení | Rok vydání |
87346 | ČSN EN 12355+A1 | 2010 |
|
Byla nahrazena dokumenty |
Katalogové èíslo | Oznaèení | Rok vydání |
517772 | ČSN EN 12355 | 2023 |
|
Anotace |
ČSN EN 12355 This document deals with all significant hazards, hazardous situations or hazardous events relevant to derinding, skinning and membrane removal machines, when they are used as intended and under conditions of misuse which are reasonably foreseeable by the manufacturer (see Annex D). This document deals with the hazards which can arise during all the lifetime of the machinery (see EN ISO 12100:2010, 5.4). This document is not applicable to derinding, skinning, and membrane removal machines for domestic purposes, hand-guided machines and table-top machines. This document is not applicable to fish heading and filleting machines as described in EN 15467:2014. This document is not applicable to derinding, skinning and membrane removal machines manufactured before the date of its publication. |