Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Oznaèení zákl. dokumentu ČSN EN 13885
Zmìna/oprava/svazek
Tøídicí znak 513030
Katalogové èíslo 516006
Název dokumentu Potravinářské stroje - Sponovací stroje - Bezpečnostní a hygienické požadavky
Anglický název Food processing machinery - Clipping machines - Safety and hygiene requirements
Datum vydání 01.01.2023
Datum ukonèení platnosti 01.10.2023
Datum úèinnosti 01.02.2023
Vìstník vydání (mìs/rok) 1/23
Vìstník zrušení
Zpùsob vydání ve věstníku
Zpùsob pøevzetí originálu vyhlášením
Bude pøeložena Ne
Použité jazyky
ICS kódy 67.260 - Zařízení a vybavení pro potravinářský průmysl
Subsektor
Deskriptory
Klíèová slova
Harmonizace/Urèení Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
OznaèeníRok vydání
EN 138852022
Zmìny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Katalogové èísloOznaèeníRok vydání
87509ČSN EN 13885+A1 2011
Byla nahrazena dokumenty
Katalogové èísloOznaèeníRok vydání
517986ČSN EN 13885 2023
Anotace

ČSN EN 13885 This document specifies safety and hygiene requirements of clipping machines (hereafter referred to as machine) for closing of casings filled with foodstuffs (hereafter referred to as product) by a clip deformed by a closing tool, and which are intended to be used in butcheries, meat processing factories, main kitchens and other food processing factories. This document deals with all significant hazards, hazardous situations and hazardous events relevant to machinery when it is used as intended and under conditions of misuse which are reasonably foreseeable by the manufacturer (see Annex D). This document does not cover any devices whose clip is exclusively formed manually. This document is not applicable to clipping machines manufactured before the date of its publication.