Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Oznaèení zákl. dokumentu ČSN EN 1672-2
Zmìna/oprava/svazek
Tøídicí znak 512000
Katalogové èíslo 514174
Název dokumentu Potravinářské stroje - Základní pojmy - Část 2: Hygienické požadavky a požadavky na čistitelnost
Anglický název Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene and cleanability requirements
Datum vydání 01.02.2022
Datum ukonèení platnosti
Datum úèinnosti 01.03.2022
Vìstník vydání (mìs/rok) 2/22
Vìstník zrušení
Zpùsob vydání samostatně tiskem
Zpùsob pøevzetí originálu překlad
Bude pøeložena Ne
Použité jazyky
ICS kódy 67.260 - Zařízení a vybavení pro potravinářský průmysl
Subsektor
Deskriptory
Klíèová slova
Harmonizace/Urèení Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
OznaèeníRok vydání
EN 1672-22020
Zmìny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Katalogové èísloOznaèeníRok vydání
512255ČSN EN 1672-2 2021
Byla nahrazena dokumenty
Anotace

ČSN EN 1672-2 Tento dokument specifikuje běžné hygienické požadavky a požadavky na čistitelnost strojů a součástí strojů používaných při přípravě a zpracování potravin pro člověka (viz informativní příloha A) a případně zpracování krmiv pro zvířata za účelem vyloučení nebo minimalizace rizika nákazy, infekce, nemoci nebo úrazu vyplývající z těchto potravin na přijatelné úrovni. Identifikuje nebezpečí, která jsou významná pro používání těchto potravinářských strojů, a popisuje konstrukční metody a informace pro používání k vyloučení nebo omezení těchto rizik. Dodatečné a/nebo odchylné hygienické požadavky a požadavky na čistitelnost smějí být uvedeny ve zvláštních normách typu C pro konkrétní stroje nebo kategorie strojních zařízení. POZNÁMKA - Samostatné hygienické požadavky a požadavky na čistitelnost jsou obsaženy v dalších směrnicích nebo nařízeních EU (viz bibliografie). Příklady hygienických rizik a přijatelných řešení jsou uvedeny v informativní příloze B. Tento dokument lze rovněž použít pro strojní zařízení, součásti nebo jiná zařízení používaná k jiným účelům než k přípravě nebo zpracování potravin, pokud je požadována čistitelnost. Tento dokument se nezabývá riziky souvisejícími s hygienou pro obsluhu vznikající při používání stroje. Tento dokument neplatí pro stroje vyrobené před vydáním tohoto dokumentu CEN.