Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Oznaèení zákl. dokumentu |
ČSN EN 15948 |
Zmìna/oprava/svazek |
|
Tøídicí znak |
461089 |
Katalogové èíslo |
511767 |
Název dokumentu |
Obiloviny - Stanovení vlhkosti a bílkovin - Stanovení v celých zrnech metodou spektroskopie v blízké infračervené oblasti |
Anglický název |
Cereals - Determination of moisture and protein - Method using Near-Infrared Spectroscopy in whole kernels |
Datum vydání |
01.04.2021 |
Datum ukonèení platnosti |
|
Datum úèinnosti |
01.05.2021 |
Vìstník vydání (mìs/rok) |
4/21 |
Vìstník zrušení |
|
Zpùsob vydání |
ve věstníku |
Zpùsob pøevzetí originálu |
vyhlášením |
Bude pøeložena |
Ne |
Použité jazyky |
|
ICS kódy |
67.060 - Obiloviny, luštěniny a z nich získávané výrobky
|
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíèová slova |
|
Harmonizace/Urèení |
Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
|
Zapracované dokumenty |
Oznaèení | Rok vydání |
EN 15948 | 2020 |
|
Zmìny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
Katalogové èíslo | Oznaèení | Rok vydání |
97890 | ČSN EN 15948 | 2015 |
|
Byla nahrazena dokumenty |
|
Anotace |
ČSN EN 15948 This document defines a routine method for the determination of moisture and protein contents in whole kernels of wheat and barley using near infrared spectroscopy in the constituent ranges: - for wheat: - moisture content minimum range from 8 % to 22 %; - protein content minimum range from 7 %DM to 20 %DM. - for barley: - moisture content minimum range from 8 % to 22 %; - protein content minimum range from 7 %DM to 16 %DM. This document describes the modalities to be implemented by the supplier (5.3 and 5.4) and the user of the method. |