Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Oznaèení zákl. dokumentu ČSN EN ISO 19036
Zmìna/oprava/svazek
Tøídicí znak 560625
Katalogové èíslo 509559
Název dokumentu Mikrobiologie potravinového řetězce - Odhad nejistoty měření při kvantitativním stanovení
Anglický název Microbiology of the food chain - Estimation of measurement uncertainty for quantitative determinations
Datum vydání 01.05.2020
Datum ukonèení platnosti
Datum úèinnosti 01.06.2020
Vìstník vydání (mìs/rok) 5/20
Vìstník zrušení
Zpùsob vydání ve věstníku
Zpùsob pøevzetí originálu vyhlášením
Bude pøeložena Ne
Použité jazyky
ICS kódy 07.100.30 - Mikrobiologie potravin
Subsektor
Deskriptory
Klíèová slova
Harmonizace/Urèení Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
OznaèeníRok vydání
EN ISO 190362019
ISO 190362019
Zmìny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Katalogové èísloOznaèeníRok vydání
78385ČSN P ISO/TS 19036 2007
Byla nahrazena dokumenty
Anotace

ČSN EN ISO 19036 This document specifies requirements and gives guidance for the estimation and expression of measurement uncertainty (MU) associated with quantitative results in microbiology of the food chain. It is applicable to the quantitative analysis of: - products intended for human consumption or the feeding of animals; - environmental samples in the area of food production and food handling; - samples at the stage of primary production. The quantitative analysis is typically carried out by enumeration of microorganisms using a colony-count technique. This document is also generally applicable to other quantitative analyses, including: - most probable number (MPN) techniques; - instrumental methods, such as impediometry, adenosine triphosphate (ATP) and flow cytometry; - molecular methods, such as methods based on quantitative polymerase chain reaction (qPCR). The uncertainty estimated by this document does not include systematic effects (bias).