Typ produktu |
Česká technická norma (ČSN) |
Označení zákl. dokumentu |
ČSN EN ISO 22117 |
Změna/oprava/svazek |
|
Třídicí znak |
560624 |
Katalogové číslo |
508871 |
Název dokumentu |
Mikrobiologie potravinového řetězce - Specifické požadavky a návod pro zkoušení způsobilosti mezilaboratorním porovnáváním |
Anglický název |
Microbiology of the food chain - Specific requirements and guidance for proficiency testing by interlaboratory comparison |
Datum vydání |
01.11.2019 |
Datum ukončení platnosti |
|
Datum účinnosti |
01.12.2019 |
Věstník vydání (měs/rok) |
11/19 |
Věstník zrušení |
|
Způsob vydání |
samostatně tiskem |
Způsob převzetí originálu |
překlad |
Bude přeložena |
Ne |
Použité jazyky |
|
ICS kódy |
07.100.30 - Mikrobiologie potravin
|
TNK |
151 |
Subsektor |
|
Deskriptory |
|
Klíčová slova |
|
Harmonizace |
|
Určení |
|
Zapracované dokumenty |
Shoda | Označení | Rok vydání |
idt | EN ISO 22117 | 2019 |
idt | ISO 22117 | 2019 |
|
Změny |
|
Opravy |
|
Nahrazuje dokumenty |
Katalogové číslo | Označení | Rok vydání |
93148 | ČSN P CEN ISO/TS 22117 | 2013 |
|
Byla nahrazena dokumenty |
|
Anotace |
ČSN EN ISO 22117 Tento dokument specifikuje požadavky a dává pokyny pro organizaci programů zkoušení způsobilosti (PT) pro mikrobiologické vyšetřování a) potravin a nápojů; b) krmiv; c) vzorků z prostředí výroby a manipulace potravin a krmiv; d) vzorků z fází prvovýroby. Tento dokument lze použít také pro mikrobiologické vyšetření vody, pokud se voda používá při výrobě potravin, nebo pokud je národními právními předpisy považována za potravinu. Tento dokument se vztahuje na technickou organizaci a provádění PT programů, stejně jako na statistické zpracování výsledků mikrobiologických vyšetření. Tento dokument je určený pro použití spolu s ISO/IEC 17043 a ISO 13528 a zabývá se pouze oblastmi, kde existuje potřeba specifických nebo doplňujících údajů pro PT programy zaměřené na mikrobiologické vyšetřování v oblastech specifikovaných v prvním odstavci. |