Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Oznaèení zákl. dokumentu ČSN EN ISO 22117
Zmìna/oprava/svazek
Tøídicí znak 560624
Katalogové èíslo 508871
Název dokumentu Mikrobiologie potravinového řetězce - Specifické požadavky a návod pro zkoušení způsobilosti mezilaboratorním porovnáváním
Anglický název Microbiology of the food chain - Specific requirements and guidance for proficiency testing by interlaboratory comparison
Datum vydání 01.11.2019
Datum ukonèení platnosti
Datum úèinnosti 01.12.2019
Vìstník vydání (mìs/rok) 11/19
Vìstník zrušení
Zpùsob vydání samostatně tiskem
Zpùsob pøevzetí originálu překlad
Bude pøeložena Ne
Použité jazyky
ICS kódy 07.100.30 - Mikrobiologie potravin
Subsektor
Deskriptory
Klíèová slova
Harmonizace/Urèení Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
OznaèeníRok vydání
EN ISO 221172019
ISO 221172019
Zmìny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Katalogové èísloOznaèeníRok vydání
93148ČSN P CEN ISO/TS 22117 2013
Byla nahrazena dokumenty
Anotace

ČSN EN ISO 22117 Tento dokument specifikuje požadavky a dává pokyny pro organizaci programů zkoušení způsobilosti (PT) pro mikrobiologické vyšetřování a) potravin a nápojů; b) krmiv; c) vzorků z prostředí výroby a manipulace potravin a krmiv; d) vzorků z fází prvovýroby. Tento dokument lze použít také pro mikrobiologické vyšetření vody, pokud se voda používá při výrobě potravin, nebo pokud je národními právními předpisy považována za potravinu. Tento dokument se vztahuje na technickou organizaci a provádění PT programů, stejně jako na statistické zpracování výsledků mikrobiologických vyšetření. Tento dokument je určený pro použití spolu s ISO/IEC 17043 a ISO 13528 a zabývá se pouze oblastmi, kde existuje potřeba specifických nebo doplňujících údajů pro PT programy zaměřené na mikrobiologické vyšetřování v oblastech specifikovaných v prvním odstavci.