Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Oznaèení zákl. dokumentu ČSN P CEN/TS 17329-1
Zmìna/oprava/svazek
Tøídicí znak 560138
Katalogové èíslo 507879
Název dokumentu Potraviny - Obecné směrnice pro validaci kvalitativních PCR metod v reálném čase - Část 1: Validace v jedné laboratoři
Anglický název Foodstuffs - General guidelines for the validation of qualitative real-time PCR methods - Part 1: Singlelaboratory validation
Datum vydání 01.10.2019
Datum ukonèení platnosti 01.01.2022
Datum úèinnosti 01.11.2019
Vìstník vydání (mìs/rok) 10/19
Vìstník zrušení
Zpùsob vydání ve věstníku
Zpùsob pøevzetí originálu vyhlášením
Bude pøeložena Ne
Použité jazyky
ICS kódy 67.050 - Obecné metody zkoušení a analýzy potravinářských produktů
Subsektor
Deskriptory
Klíèová slova
Harmonizace/Urèení Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
OznaèeníRok vydání
CEN/TS 17329-12019
Zmìny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Byla nahrazena dokumenty
Katalogové èísloOznaèeníRok vydání
513170ČSN P CEN/TS 17329-1 2021
Anotace

ČSN P CEN/TS 17329-1 This document describes the performance characteristics and minimum performance criteria which should be taken into account when conducting a single-laboratory validation study for qualitative (binary) real-time polymerase chain reaction (PCR) methods applied for the detection of specific DNA sequences present in foods. The protocol was developed for qualitative real-time PCR methods for the detection of DNA sequences derived from genetically modified foodstuffs. It is applicable also for single-laboratory validation of qualitative PCR methods used for analysis of other food materials, e.g. for species detection and identification. The document does not cover the evaluation of the applicability and the practicability with respect to the specific scope of the PCR method.