Detailní informace o produktu

Typ produktu Česká technická norma (ČSN)
Oznaèení zákl. dokumentu ČSN EN 17203
Zmìna/oprava/svazek
Tøídicí znak 560004
Katalogové èíslo 507341
Název dokumentu Potraviny - Stanovení citrininu v potravinách kapalinovou chromatografií s tandemovou hmotnostní spektrometrií (LC-MS/MS)
Anglický název Foodstuffs - Determination of citrinin in food by liquid chromatography tandem mass spectrometry (LC-MS/MS)
Datum vydání 01.06.2019
Datum ukonèení platnosti 01.12.2021
Datum úèinnosti 01.07.2019
Vìstník vydání (mìs/rok) 6/19
Vìstník zrušení
Zpùsob vydání ve věstníku
Zpùsob pøevzetí originálu vyhlášením
Bude pøeložena Ne
Použité jazyky
ICS kódy 67.050 - Obecné metody zkoušení a analýzy potravinářských produktů
Subsektor
Deskriptory
Klíèová slova
Harmonizace/Urèení Informace o harmonizovaných a urèených normách jsou zveøejnìny v Databázi harmonizovaných norem
Zapracované dokumenty
OznaèeníRok vydání
EN 172032018
Zmìny
Opravy
Nahrazuje dokumenty
Byla nahrazena dokumenty
Katalogové èísloOznaèeníRok vydání
512959ČSN EN 17203 2021
Anotace

ČSN EN 17203 This document describes a procedure for the determination of the citrinin content in food (cereals, red yeast rice (RYR)), herbs and food supplements by liquid chromatography tandem mass spectrometry (LC-MS/MS). This method has been validated for citrinin in red yeast rice and in the formulated food supplements in the range of 2,5 µg/kg to 3000 µg/kg and in wheat flour in the range of 2,5 µg/kg to 100 µg/kg. Laboratory experiences have shown that this method is also applicable to white rice, herbs such as a powder of ginkgo biloba leaves and the formulated food supplements in the range of 2,5 µg/kg to 50 µg/kg.